Mer info
Den här webbplatsen använder tjänsten Talande Webb för uppläsning av innehåll på webbplatsen.

Talande Webb är ett hjälpmedel som gör att webben talar. Talande Webb läser upp webbsidor och pdf-filer,
markerar den text som läses upp, sparar uppläst tal som mp3, förstorar texten och ger dig möjlighet att
skärma av för att hålla fokus på det du läser. Talande Webb fungerar på smarta mobiltelefoner, surfplattor,
Mac och PC utan att du behöver ladda ned programmet till din egen dator. Talande Webb är gratis för dig som användare.
Plocka tång & strandväxter - spännande kokbok
Plocka tång & strandväxter - spännande kokbok Plocka tång & strandväxter - spännande kokbok Plocka tång & strandväxter - spännande kokbok

Plocka tång & strandväxter - spännande kokbok

349:-




Linnéa Sjögren och Karolina Martinson är tångdykerskor och har under många år jobbat med att anordna kurser och plocka tång och strandväxter som de säljer till restauranger. Här delar de med sig av sina samlade kunskaper för att öka medvetenheten om det skafferi som finns lättillgängligt direkt under havsytan och längs strandkanterna.

Det är dags att ge tången sin självklara plats i vår matkultur. Med spännande smak, konsistens och skönhet är den en tillgång i både matlagning och bakning – och dessutom är tång både nyttigt och miljövänligt.

Ett 20-tal tångarter och ett 30-tal strandväxter presenteras med information om skördesäsong, näringsinnehåll och användningstips. Du får en grund för att själv kunna skörda både tång och strandväxter på ett hållbart sätt. Boken innehåller också grundläggande tekniker för att förvara, torka, lägga in och salta tång och cirka 70 recept på allt från tillbehör, som tångbröd, rörhinneolja och seaweedkimchi, till hela rätter som skrei i sockertång, tångtacos och pasta med musslor och havssallat